LASEREN van Tattoos & PMU

Tattoo verwijderen

Je tattoo laten verwijderen. Wij hebben de YAG laser in huis en bieden de mogelijkheid om je tattoo of PMU weg te laten laseren. Er kunnen diverse redenen zijn waardoor je spijt hebt van je Tattoo of PMU. Zo kan het gaan om een naam van je ex, een oude tribal of dat verschrikkelijke dolfijntje wat nu een vlek is geworden maar ook verkeerde permanente make up, uitgelopen eyeliners wat ooit een mooie wing was is nu een blur of die wenkbrauwen die nu blauw zijn en de vorm totaal niet meer klopt.

Met deze laser kunnen wij je helpen op een veilige manier en zonder risico’s om van je tattoo of PMU af te komen of om deze op te lichten zodat wij er weer iets moois van kunnen maken. Wij zijn opgeleid en getraind door Ecuri en staan garant voor professionele behandelingen

Wij vinden het belangrijk om je goed te begeleiden in het proces van laseren en daarom plannen we eerst een intakegesprek. We maken een plan van aanpak en geven je voorlichting over wat je kunt verwachten van de laserbehandeling

Hoe werkt tatoeage verwijdering?

De YAG laser geeft hele korte pulsen van hoge energie af, die geabsorbeerd worden door de inkt pigmenten in de tatoeage. Hierdoor ontstaat er een soort explosie in de inkt, waardoor er kleine inktdeeltjes ontstaan. Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt deze kleine deeltjes en voert ze vervolgens af via bloedbaan en lymfesysteem maar het kan ook dat tijdens de behandeling er al inkt via de huid naar buiten komt. Tijdens de behandeling zie je een witte verkleuring. Dit lijkt of de inkt direct weg is maar dit is een waas welke na 10 tot 20 minuten weer verdwijnt.

De laserbehandeling

Wij stellen de laser in op huidtype en de kenmerken van de tatoeage. Vervolgens plaatsen we de laserkop net boven de inkt van de tatoeage en geven we een puls af. De inkt wordt hierdoor verwarmd en barst uitéén in kleinere deeltjes. Tijdens de behandeling zal er een witte waas over de tatoeage komen. Dit is een normale reactie van de huid die na enkele minuten wegtrekt. We noemen dit het ‘snow’ effect. Daarna zal de tatoeage zwellen en wordt de omliggende huid rood. Na afloop koelen we de behandelde tatoeage met coldpacks. De huid voelt direct na de behandeling soms branderig aan. Dit zakt meestal binnen enkele uren weg. Na de behandeling kunnen er blaren en korstjes ontstaan. Dit hoort bij het genezingsproces. Na enkele dagen, tot 2 weken, gaat de huid vervellen en wordt de nieuwe huid zichtbaar. Het lichaam breekt in de weken daarop de inkt geleidelijk af.

Pas als de huid weer geheel genezen is wordt gestart met de vervolg behandeling. Er zit minimaal 6-8 weken tussen iedere behandeling. De huid heeft tijd nodig om te herstellen. Het afvoeren van het afgebroken pigment duurt ook enkele weken. Eerder behandelen geeft absoluut niet een beter resultaat, dat werkt eerder averechts.

Pijnlijk?

Iedereen ervaart de behandeling anders, over het algemeen wordt gezegd dat je het kunt vergelijken met een elastiekje dat tegen je huid schiet. Na de behandeling kan de huid branderig aanvoelen, roodheid vertonen en wat zwelling. Volkomen pijnloos is het nooit, maar uiteraard proberen we de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Dit kunnen we realiseren door de huid te koelen voor, tijdens en na de behandeling. Tevens brengen wij na de behandeling een crème aan, wat ervoor zorgt dat het behandelde gebied sneller tot rust komt.

Na de behandeling

Wat je het beste wel en wat je niet kunt doen na de behandeling:

1. Het is niet uitgesloten dat er op de plek waar je bent behandeld korstjes en/of blaren ontstaan. Naarmate de nieuwe huid onder de blaren groeit, drogen de blaren vanzelf in. Prik blaren nooit (zelf) door, blaren beschermen de onderliggende huid!

2. Omdat je huid branderig aan kan voelen na de behandeling en wat zwelling en/of roodheid kan vertonen, kun je er een coldpack tegenaan houden. Hierdoor kunnen de klachten verminderen. Plaats een coldpack nooit direct op de huid, maar leg er het liefst een schoon gaasje tussen of eventueel een schone handdoek.

3. Wij verkopen Balm Tattoo speciaal te gebruiken na het laseren. Dit is een crème, die ervoor zorgt dat je huid zo snel mogelijk herstelt na de behandeling. Breng deze crème minimaal 2x per dag aan op de behandelde huid, vaker aanbrengen mag als de huid hierom vraagt. Deze crème kan voor een lange periode worden gebruikt.

4. Na een laserbehandeling is je huid extra kwetsbaar! Daarom is het van groot belang om de huid gedurende de gehele behandelperiode goed te beschermen tegen uv-straling, dit kan met bedekkende kleding en/of een zonnebrandcrème (spf 50). Gebruik altijd een zonnebrandcrème die zowel uva- als uvb-bescherming biedt en smeer meerdere keren per dag.

5. Je mag douchen maar wees voorzichtig met afdrogen, ga niet hard wrijven of schuren.

6. Bezoek aan sauna of zwembad wordt afgeraden zolang er blaren en/of korsten aanwezig zijn.

7. Na de laserbehandeling kan je huid tot een paar weken kwetsbaar zijn. Hiermee dient rekening gehouden te worden op het werk, met sporten en met strakke kleding.

8. Het is belangrijk om minimaal 8 weken te wachten met een volgende behandeling, zodat je huid voldoende kan herstellen.